Ekstra – forberedelserne til Kangerlussuaq – Sisimiut

Udstyr

Nu er vi jo heldigvis ikke de første der skal vandre den rute, vi kender rigtig mange der har gået Kangerlussuaq – Sisimiut, så der var mange gode råd at hente. Vi fik en udstyrsliste af Maliina Abelsen, som havde gået turen sidste år, som vi lænede os rigtig meget op ad. Jeg har opdateret listen med det der passede til os, som i kan finde her.

Jeg fik købt en rigtig lækker Haglöf 55 liters rygsæk, som viste sig at være lidt for lille, men den fixede jeg med ekstra rum i vandtætte solide drybags man kan købe i forskellige størrelser og satte fast med cykel-elastikker.

Min sovepose er en letvægtssovepose der vejer omkring 1 kg og er beregnet til min. minus 4 og mit liggeunderlag et oppusteligt et (også letvægts).

På en anden vandretur fra Kilarsaarfik til Kapisillit havde Jacob Nitter en fed Jetboil, der kogte vand på ingen tid og var super nem at betjene; sådan en købte jeg. Det er den fedeste og bedste investering.

Forberedelsen

Jeg havde vandret med skønne kollegaer fra Kilarsaarfik til Kapisillit (27 km.) tidligere på sommeren og fra Oqaattut til Ilulissat (21 km.) med familien, så lidt personlige erfaringer og fif fra de andre fik jeg med til forberedelsen. Jeg har gennem årene lært, at det er godt at få mange km. i benene under træningen/forberedelsen til lange seje ture, så kroppen er nogenlunde forberedt.

Træningen op til turen med Magdaline og Evi, var vandringer med og uden udstyr, for at vænne ben, knæ og ankler til turen. De nye vandrestøvler skulle gås og vænnes til. Når vi vandrede med rygsækkene, vi skulle gå med, fyldte vi dem op med mælk, mel, havregryn og hvad der ellers kunne give tyngde. Vi gik sammen, for det første fordi vi elsker hinandens selskab, men også for at få en fornemmelse af hvor vi hver især lå i forhold til vandringen.

Vi fik vandret sammen et par gange uden udstyr og et par gange med fuldt udstyr ud til nedkørslen.

Maden

Jeg havde følgende med:

Morgenmad: Overnight oat m. blåbærsmarmelade til de 3 første dage og havregrødsblanding til de sidste 3 morgener. Al morgenmad var pakket i selvlukkende fryseposer. Naturligvis også instant kaffe og kaffemælkepulver.

Frokost: En håndfulkd homemade tørfisk (torsk) by Kreutzmanns m. aromat, 6 strimler homemade Beef jerk by min elskede Marie Lundblad (<3), 3 skiver røget rensdyr, 2 skiver rensdyrspegepølse, 2 skiver rugbrød de første 3 dage og 3 stk. rugkiks til de sidste 3 dage.

Aftensmad: Frysetørret aftensmads fra Blå band (jeg købte det på Outnorth.dk, men det kan også købes i de lokale butikker heroppe).

Snack til hele dagen: En lille håndfuld saltede mandler og en lille håndfuld Hitmix (slik), kopsuppe-rør, the og kaffe.

Alt ovenfor, havde jeg portionsanrettet og lagt i dagsposer (alt jeg skal bruge dag 1 i en pose, dag 2 i en anden osv.)

Jeg havde ikke kaffe nok med, men det havde Evi heldigvis, så der var nok til os, og hun havde også en masse lækkert med, alt fra slik, figrolls, chokolade til kæmpe chokolade skildpadder .

Tøjet

Jeg havde shorts, løbeleggings, sports bh, en tynd merinouldtrøje, en fleecejakke og mine vandrestøvler på, da vi tog afsted fra Kangerlussuaq. Da solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, smed vi hurtigt jakken, og de øvrige dage gik i små shorts og sports bh, alt andet var fpr varmt.

Skiftetøjet var et par behagelige leggings, behagelig sports bh, trusser, en merinouldtrøje, tørre strømper og sketchers sko (som vi ville bruge til overgange af elve).

Jeg havde taget 5 par vandrestrømper med, og er rigtig glade for det. De første 3 dage genbrugte jeg 2 af parrene (hang til tørre under gåturen og vasket når vi nåede hytter) og skiftede dem ud med rene de sidste 3 dage.

Vi fik rådet at tage gummistøvler med af nogen som netop havde gået ruten, så sidste minut før Torrak Fashion lukkede fredag, dagen før vi fløj, strøg Evi og jeg ned og købte høje gummistøvler (Magdaline havde nogen i forvejen). Det var det bedste vi gjorde, fuldstændig lifesavers 

Min Rygsæk vejede 17 kg.

Leave a Reply