Skironman??? Hva’ fa’en?!!

Nytårsløbet – 2,69 km. på 12.58 min.
Nytårsaftensdag havde jeg valgt at træne crossfit kl. 10.00 med vennerne i Nuuk Fitness, som det eneste den dag, også selvom at nytårsløbet havde spøget lidt i mit baghovede. Men om morgenen da jeg skulle pakke tøj til crossfit, pakkede jeg også mit løbetøj, bare for en sikkerheds skyld 🙂 Men da det gav mig lidt kriller i maven og faktisk også lidt præstationsangst, lænede jeg mest op ad at droppe det. Nivi Geisler(en af Irontøserne) foreslog at vi, alle irontøserne her i Nuuk, deltog, så jeg valgte at løbe nytårsløbet efter crossfit-træningen.

Startskuddet lød inde fra bymidten (Brugseni), 2,69 km. rundt ned omkring Myggedalen og tilbage til startstedet. Fyrværkiet var startsskuddet og jeg gav den gas, fuldstændig gas, spænede afsted alt hvad jeg overhovedet kunne, var helt overbevist om at jeg sagtens kunne følges med Klaus Geisler, Kim Godtfredsen og co. Ha hahhha hha haha TYPISK lille ego-mig… Så jeg var fuldstændig gas-blå i hovedet og var ved at dø flere gange. Jeg holdte føringen, blandt kvinderne, hyperventilerede et par gange, kastede næsten op og skulle nærmest have førstehjælp på vejen, indtil jeg blev overhalet af superseje Nivi Grønvold som kom i mål 9 sekunder før mig. Jeg løb de 2,69 km. på 12 min. og 58 sek. Forfærdelige 2,66 km. 🙂

fyrvaerkeri_14_0d44796

Worst days is rest days
Nytårsaften var stille og rolig for os i år, ikke de vilde armbevægelser i forhold til mad, alkohol og ikke for meget natterenderi. Lige hvad vi havde brug for og lyst til i år, nu hvor de bedste af de bedste var rejst til Danmark for at holde nytår. Vi fik lavet god mad, forret, hovedret og dessert, besøgte gode venner i løbet af aftenen og fyrede raketter af sammen med dem. Alligevel var nytårsdag en smule dvask og dovenskaben fyldte. Jeg sprang dagens pas over og gik mig en laaaaang tur i stedet.

Faktisk har jeg taget nogle selvvalgte hviledage de sidste 3-4 uger, da træningen har været hård kombineret med julen og nytåret. Jeg elsker at træne hårdt og meget gerne meget, men ved også godt at jeg skal have dage til at restituere. Men hold op det er udfordrende.

worst-day-is-rest-day

Et side-ambitionsmål til Ironman
Et af mine personlige mål for 2014, er at blive en bedre langrendsløber. Jeg har ingen planer om at deltage ved dette års Arctic Circle Race eller til Grønlandsmesterskaberne i langrend(endnu 😉 ), men vil så gerne forbedre mig. Og hvordan forbedre jeg mig? Jamen, det er da NATURLIGVIS at køre et forløb med en pisse dygtig coach, som kan se hvor forbedringsmulighederne ligger og som presser dig lige præcis der hvor du har brug for det. Og efter min mening, så skal man vælge den bedste, hvis du vil gøre dit bedste 🙂

Jeg har lavet en aftale med Frederik Lundblad, en af Grønlands bedste langrendsløbere og trænere 🙂

Jeg kommer også til NSP (min langrendsklub) træningerne torsdage, hvor jeg også har Frederik på tæt hold. Jeg havde helt glemt hvor hårdt det er at stå på langrend, shiiiit jeg er presset og hvor er det hårdt, men på den fede måde. Men hold nu op det bliver en fantastisk sæson, hvor jeg kommer til at rykke mig for vildt på langrend og får de fedeste oplevelser på de der tandstikker 🙂

Hvad betyder det så for min træning til Ironman? Faktisk er jeg overbevist om at det bare giver noget godt. Jeg har valgt at skifte 2 af mine løbepas og et af mine spinningspas ud med langrend. Så I stedet for kun at koncentrere mig om benene, giver langrenden træning til HELE kroppen.

I går lørdag, deltog jeg så ved årets første NSP-cup, som var klassisk 9,66 km. Hamrende hårde men fede 49 min. og 52 sek. langrend, sammen med hardcore super langrendsløbere som Uiloq Slettemark, Ivalo Rosing (Irontøs), Natuk Olsen osv.

NSP-testløb
Billedet er fra et testløb lige før nytåret, hvor jeg ikke slev deltog

I LOVE Skiliften
Det er jo den bedste tid på året her i Grønland, der er sne, det er koldt, det er klart, rent, friskt og det er skisæson 🙂 Så hele familien har erhvervet sig dyre, men meget værdifulde sæsonkort til skiliften. Og det betyder altså at vi kommer til at bruge liften meget mere end vi har gjort de sidste par år.

Thomas og jeg kører på alpin ski, Marcus på Snowboard og Milla både på alpin og snowboard, og vi holder så meget af det allesammen. Det er vigtigt for os at holde det her vedlige, da det er noget vi alle går op i, synes er fedt og noget af det eneste vi alle har til fælles. Godt nok kører vi ikke sammen, men vi er på liften sammen.

En anden ting, der er så fedt ved liften, det er at det er enormt socialt og man møder de seje derude 🙂

IMG_4097

Exercise, eat and sleep
Ved 2014’s første uge har jeg nu erfaret, hvordan mit forår kommer til at se ud træningsmæssigt. Der bliver masser af ski 🙂

Specielt bliver mine weekender det rene træning, spisning og søvn alle dagenes 24 timer.

Lørdag morgen lyder programmet på Endurance-crossfit, køre NSP-cup kl. 13.00 og kører 2 timer spinning kl. 16.00 (der var jeg lige ved at miste vejret).

Søndag lyder programmet på et langt pas med langrend (1 ½ time til 2 timer) og ellers alpin resten af dagen.

Bare kom an, for det glæder jeg mig til 🙂

index

Drømme 2014
Jeg er i gang med at skabe min vision for 2014. Det har jeg gjort hvert år, siden min første coach-uddannelse tilbage i 2005. Jeg bruger coachingredskaber som inspiration og skaber et visuelt board, som hver dag skal minde mig om, hvad jeg gerne vil opnå og have i mit liv i 2014. Den er ikke helt færdig, men når den er det, så skal jeg nok dele den med jer.

Kan i nu have en fantastisk uge. Husk at være gode ved jer selv; sundhed og træning er den bedste forkælelse og balsam for krop og sjæl.

Leave a Reply