7. Evnen til at sætte grænser

Det var så den sjette uge i vores challenge. Vi skulle have fokus på vores tanker, ord og handlinger, og også have fokus på vores mål.

Hvordan er det gået med ugen for dig. Hvilke tanker har fyldt, hvilke ord har du gentagne gange brugt og har du fået handlet på det du vil og siger?

Har du fået sat ord på dine mål? Tør du det? Mange tør ikke, fordi at det netop forpligter og gør dig sårbar i forhold til hvordan andre og du selv så vil se på dig.

images

MIne mål er:

1. Økonomi; mål; Få sparet op til en GOD sommerferie
Status; det er ved at være på plads. Helt seriøst følte jeg faktisk ikke at jeg slog til på dette område, men når fakta skal på bordet, så har vi ikke noget være bekymret for. Jeg bliver bekræftet i at følelsen af “ikke at slå til” økonomisk, fylder meget mere end hvad fakta er, og ærligt sidder jeg stadig med en følelse af at jeg sagtens kunne have gjort det bedre 😛

2. Parforhold: mål; Mere tæthed, nærhed og tid med min kære mand.
Status; Jeg giver meget mere udtryk for det jeg føler nu og her og vi har brugt mere tid sammen om fælles interesser. Men tiden synes jeg har været en mangelvare, så her kan jeg sagtens gøre det meget bedre.

3. Sundhed; mål; Super form – løbe en 5 km. på under 24 min., x-fit, stærkere i overkrop (specielt skulderen), betydelig bedre til teknik og endnu bedre til Gymnastic delen.
Status; Jeg er vidst lige ved at være der i forhold til løbet (løb da en pisse god tid til DHL-stafetten og til træning på løbebåndet), skal lige op i beated igen efter Nuuk-Kapisillit løbet. Hvad ang. x-fit, så går det fremad og jeg er blevet stærkere i overkroppen.

Tør du at stå ved dine mål og lave en status på dem, her i syvende uge af challengen? Jeg er helt sikker på at vi alle vil være inspireret og glade for delingen 🙂

sharing

Lad os springe ud i denne uges kompetence.

Den syvende kompetecne
Evnen til at sætte sunde grænser.

27863011-fir-wood-simple-isolated-fence-made-from-planks-rural-look

Det at sætte grænser definere hvad du vil og hvad du ikke vil gøre, eller hvad du vil og hvad du ikke vil acceptere eller tolerere fra andre.

At kunne sætte grænser og holde sunde grænser er den essentielle kunnen for at skabe og leve et ekstraordinært liv.

Uden grænser er det nemt for andre at stille usunde krav til dig og tappe dig for energi, tid, penge eller andre ressourcer. Ikke at have eller holde sunde grænser, er en kæmpe del af at være et offer. For det meste vil det ikke at sætte grænser være årsagen til at du ikke opnår dine vigtigste mål og ikke får det du virkelig vil have.

8363720-good-bad-roadsign-ok-or-not-ok-choice

For at komme med et par eksempler på at sætte sunde grænser, tager jeg hermed mine egne mål.

1. Få sparet op til sommerferien.
Jeg skal både sætte grænser for mig selv, hvor essensen er at beslutte mig for hvad jeg vil og må bruge af penge her op til sommerferien.

2. Mere tæthed, nærhed og tid med min kære mand.
Jeg skal have besluttet at bruge mere tid på nærheden og tiden med min mand og sætte grænser for andet.

3. Sundhedsmål.
Være konsekvent omkring mit træningsprogram og min livsstil, og sætte grænser for hvad der vil kunne ødelægge det.

Der hvor det kan være svært at sætte grænser, er faktisk overfor andre, hvis vi bare har en smule pleaser-gen i os. Det er svært at sige nej til at hjælpe, nej til at gøre noget der forventes, nej til noget som kan gøre andre kede af det eller sure. Derfor vælger vi al for ofte at overskride vores egne grænser og står ofte tilbage enten ondt i maven, sur smag i munden eller er kede af det.

Andre kan al for ofte sige nej til for mange ting og faktisk gå glip af mange muligheder i deres liv. Det kender jeg al for godt. Jeg prioritere rigtig mange ting fra i mit liv, som jeg først senere (ofte når det er for sent) opdager at jeg mangler i mit liv. Så der er to sider af samme sag her. Vi skal sige nej tak til det der ikke er godt for os og ja tak til det der vil støtte os.

13038476-sad-young-woman-putting-off-a-mask-expressing-cheerfulness

Så i denne uge skal vi sætte grænser, der er støtter os i dem vi er, vores integritet og vores mål. Vi skal sige nej tak, der hvor vi kan se at det kan føre til ødelæggelse af vores mål og os selv og sige mange tak til det der støtter os.

Kan du have en fantastisk uge 🙂

 

One thought on “7. Evnen til at sætte grænser

  1. Hold da op en uge. Sætte grænser er virkelig blevet sat på prøve.
    For mit eget vedkommende har jeg haft hele huset fuld af familie medlemmer. Yder skal fejres 30 år fødselsdag for den yngste.Alle børn samlet og kusine til børnene også med familie. Efter rationalisering. Karin går i arbejder mode her hjemme og ordner alt for alle. Træt som bare pokker efter en uge og huset er tomt. Tænker jeg ugen gemmen og opdager at mine egne ønsker og behov blev helt sat til side. Både og. Det var rigtig hyggeligt at have dem her. Men……. Er jeg god nok til at spørge om hjælp…. Stort nej. Øv øv tænker jeg.
    Men en ting kan jeg da glæde mig over. Jeg har tros alt tænkt over ugen og set nogle sidder hos mig, som jeg absolut må lære at sige fra overfor. Så det er da positivt.

    Hvordan går med jer andre som sagde jaaaa til at være med. Hvor er i henne? Hvad har i opserveret.?

Leave a Reply