80 km. terræn i benene – lidt sindsygt, men godt :)

Det har været en fantastisk ferie-uge, uden strenge diæter, stride træningsprogrammer og folk der vil det ene og det andet. Hahha ha ha, som om at jeg synes det er sådan 🙂 NOOOOOT…

Nå, men seriøst har vi sluppet alt hvad der hedder at-holde-sig-til en bestemt diæt, vi har rå-ædt og hver dag med dejlige lækre desserter, uuuhhm. Hvad ang. træningsprogrammer, så har jeg haft frie tøjler og det eeeeeeelsker jeg 🙂 Så giver jeg den gas med alt det jeg virkelig holder af.

Men vigtigst har vi haft total familie samhørighed og nærværd, så tiltrængt og glædeligt. Vi har brugt ugen på at være sammen med min mor og hendes søde veninde Anna, dejlig og masser af <3-tid, LOVE IT.

Forberedelserne til mit marathon her på Fuerteventura
Jeg vil jo gerne dele med jer, hvordan jeg har trænet op til det marathon jeg løb i sidste uge og hvordan jeg har forberedt mig.
Først og fremmest opdagede jeg løbet sidste år, da vi var her på Fuerteventura på ferie og besluttede mig for at det skulle være mit første marathon. Et terræn-løb i den smukkeste Ø, i den smukkeste natur, på vulkan-bjerge og i fantastisk varme og sol.

IMG_3575

Gode fif op til, under og efter terræn-marathonen
Først og fremmest vil jeg virkelig fremhæve det, at have en personlig træner, det er det aller vigtigste, det der virker aller bedst (i hvert fald for sådan en som mig (hvilken en jeg så end er)) og det der har været det bedste for mig. Min personlige træner er Malik Lynge Reiding fra IDpoet, og det har han været i snart 2 år. Til at starte med hyrede jeg ham, fordi jeg gerne ville gennemføre min anden Arctic Circle Race i 2011, og denne gang alle 160 km. Jeg hjar faktisk holdt fast på ham lige siden. Malik sender mig ugentlige træningsprogrmmer og catcher op på mig engang i mellem, og det motivere mig virkelig.

Tjek IDpoet og hvad Malik tilbyder her:
http://idpoet.me
https://www.facebook.com/Idpoet

Mine træningsprogrammer har været varieret; der har været masser af interval-løb, lange løb og andre sjove løb, massevis af spinning, cross-fit og styrketræning. Jeg har trænet næsten hver dag, ikke fordi at jeg skulle, for der skal noget restitution ind over, men fordi at jeg elsker at dyrke sport.

Udover træningen op til, har det naturligvis været vigtigt for mig at få noget sundt kost ind over. Som nogen af jer har fulgt med i, så har det stået på stenalderkost de sidste 4 uger(i hvert fald forsøgt og fået noget godt ud af), og ellers generelt proteinholdigt (masser af kød), grønt (salat og grøntsager) og meget lidt kartofler, pasta, ris osv. Hvad ang. alkohol, rødvin som jeg elsker, så har det ligget på minimum hvad ang. indtagelse. Det har kun været ved vigtige lejligheder.

Søvn er bare også helt vildt vigtigt og det har jeg virkleig også prioriteret, men det har været udfordrrende, nu hvor der også er andre ting i mit liv end sport og sundhed. Jeg har forsøgt at få de obligatoriske 8 timers søvn, men det er ikke gået helt godt.

Dagene op til og under løbet
Til selve løbet havde virkelig brug for konkrete fif og gode råd til mit løb, så jeg havde lidt at holde fast på (læs; så jeg i det mindset havde en smule kontrol 🙂 ) og kunne føle mig en smule klar, når jeg skulle gøre mine ting klar.

Min dejlige veninde Kit og hendes kæreste Jacob, som begge også er træningsgale og har løbet op til flere marathoner, anbefalede mig at spise masser af kød to dage før racen og en masse pasta dagen før. Udover det, skulle jeg drikke overdrevet meget dagen før racen. Det gjorde jeg og det hjalp mig rigtig meget. Tak i dejlige mennesker.

Jeg mødte jo heldigvis min gode ven, Thomas Eltorp ombord på flyet til Danmark. Og hans gode råd var om energigel-indtagning på vejen. Thomas er uddannet fitness-træner, har løbet marathoner og drøner rundt i verdenen barfodet og løber diverser løb, og ved derfor rigtig meget om det her. Hans anbefaling var at tage energigel hver halve time hele vejen og drikke godt. Tak, det var lige præcist og perfekt, det jeg havde brug for på løbet.

Under løbet, udover at tælle skridt og løbe for familier, tænkte jeg også på en der havde sagt til mig “husk at målstregen ikke rokker sig ud af stedet, det står stille og venter på dig”. Kan ikke lige huske hvem det var der sagde det til mig, men mange mange tak.

Wellness-Treatment efter løbet
Min mor var så sød at overraske med Feet-the-Fish :/ Filmen fortæller vidst helt selv, hvordan jeg havde det med det 🙂

(Filmen driller lidt for nogen – tjek senere, hvis det er dig) 🙂

Ferieugen
Nu er ferien for mig endelig for alvor startet og jeg kan slappe af med min dejlige lille familie og min lige så dejlige og søde lille mor, som er kommet her til Furteventura for at holde den ene af vores uges ferie med os 🙂
Ferie for mig betyder masser af tid til familien, sport, mad, oplevelser og sjov, og bonusset på denne paradis ø, er solen og den lækre varme(25-27 graders varme).

IMG_3613

Jeg havde lovet min søn at vi skulle løbe samme mandag, så afsted ned mig, med ømme lårbasser og tæer der gjorde ondt. Vi løb en lille 5 km. halv terræn og halv asfalt og det var faktisk rart at komme i gang igen med benene. Og så nyder jeg jo at min store søn gider at lave noget med mig, selvom han efter løbet sagde at “det var alt for hårdt mor, jeg tror ikke at jeg skal løbe med dig igen”.

Ved frokost tid mandag, havde vi alle fire sat os for at vi skulle prøve noget nyt og sammen. Det blev til Bodytoning på en stor træningsplads ud mod havet. Det var skide sjovt, men også hårdt.

IMG_3404

Senere på eftermiddagen tog vi nordpå i en lejet bil, 1 times kørsel herfra Playitas lå en anden fantastisk by, Corralejo, hvor min mor og hendes søde veninde Anna bor. Byen er meget anderledes Playitas, som er et resort (altså et slags lukket område kun for dem som bor på sportshoteller, lejligheder og villaerne, og hvor der både er supermarkeder, restauranter og alverdens sportsaktivitetsområder). Corralejo til gengæld er en lidt større by, med masser af liv, farver, biler, støj, levende music på hvert gadehjørne, restauranter så langt øjet rækker, tøj- og div- butikker osv. NUAN… Pisse fedt at komme op og opleve det også.

IMG_3551

Vi mødtes med min mor og hendes veninde og fik det lækreste mad I en fantastisk restaurant. Filet mignon og tomatsalat, uuuuhhhmmmm…

IMG_3508

Lige udenfor Corralejo, er der et stort ørken-område. Historien melder på at det er sand der er fløjet fra SAHARA helt herover, KKIIIAAAARRRHH….

IMG_3440

CrossFit nutrition koncept – sussa med den
Først og fremmest er det smadder svært at holde sig til en bestemt diæt, nu hvor man har ferie og at vi er i TAPAS- og lækre IS-land. Så den ligger vi på hold.

En anden ting vi har besluttet os for, er at holde os til PALÆO’en, men vil undersøge 2,0’eren. Cross-fit nutrition konceptet blev lige lovlig avanceret, da man skal veje mad og leve efter et blok system, som med det samme tog motivationen fra mig. Min holdning er at det skal være enkelt og på en eller anden måde sjovt, eller så ud til højre med det.

Min træningsuge efter marathonen
Måske nogen kunne blive inspireret eller få et lille indblik i al den lækre træning jeg hat gang i. Det skal siges at min træner, Malik, har givet mig fri i denne uge, så jeg kan slappe af (for mig er det, du styrer det selv og gør hvad du har lyst til).

IMG_3573
Mandag:      5 km. terrænløb med dejlige Marcus
Tirsdag:       Hviledag
Onsdag:       7 km. terræn- og bjergløb – x-fit om eftermiddagen
Torsdag:      10 km. terrænløb – styrketræning (Personlig record: back-squat med 75 kg.)
Fredag:        10 km. terrænløb – x-fit med manden
Lørdag:         Tennis med ungerne, 7 km. terræn- og bjergløb og x-fit
Søndag:        Hvile- / rejsedag

80 km. terræn i benene, på en uge, hold da op. Jeg er fascineret over hvad kroppen kan klare. Benene, kroppen og humæret er i top. Benene virker glade, med masser af energi og tilfredshed (hvordan det så end ser ud 🙂 ). Nogen vil mene at det er bindegalt, jeg synes at det er fedt og jeg elsker det. Jeg kunne sagtens leve mit liv på den måde; stå op, løbe en lang dejlig natur-tur(langrend om vinteren), spise godt og sundt, træne x-fit eller styrketræne(andre dage et par timers spinning) og fyde mig op med god energi gennem samværet med mennesker der giver god energi.

Hvordan er det gået med mine ugens ti bud?
Jeg har ikke haft nogen i denne uge, tror egentlig bare at jeg havde brug for at give lidt slip.

Det har været en fantastisk uforglemmelig og oplevelsesrig ferie, med masser af udfordringer, sport, mad og familie, iiih hvor dejligt og lækkert <3

 

Leave a Reply