1. At overholde aftaler, deadlines og komme til tiden – INTEGRITET?

Før vi skyder vores 10 ugers INTEGRITETs challenge i gang, skal vi lige have defineret integritet.

Fundet inde på wikipedia:

Integritet er sammenhængen i handlinger, værdier, metoder, foranstaltninger, principper, forventninger og resultat. Som et holistisk begreb, bedømmer det kvaliteten af et system eller værdisæt i form af evnen til at nå sine egne mål. Integritet kan ses som kvaliteten af at have en følelse af ærlighed og sandfærdighed i forhold til motiverne for egne handlinge

Også sagt på en måde, så er INTEGRITET bl.a. at være tro mod sig selv, sine værdier og de mål man har i livet. Det er at holde fast på sig selv, stå ved sig selv og være stolt og glad over de valg man tager.

Før vi starter challengen, så vil jeg anbefale at du sætter dig et mål eller to for de 10 uger, da det vil gøre hele dit arbejde med integriteten målbar, mere klar og sjovere.

images

Så min ven 🙂

 • Hvad kunne du godt tænke dig at opnå indenfor de næste 10 uger, hvilket mål ville gøre dig begejstret og super stolt over at have opnået?
 • Hvis det er svært med et specifikt mål, så tænk på hvordan du godt kunne tænke dig at have det med dig selv og dit liv om 10 uger.

Lad os hoppe ud i vores 10 uger challenge.

www

I denne uge, altså fra nu af hvor du læser dette og frem til næste søndag, er vort fokus på den 1. kompetence, som er;

Overholde aftaler, deadlines og komme til tiden
At overholde aftaler, deadlines og at komme til tiden er vigtigt. At overholde tider, deadlines og at komme til tiden fjerner behovet for at undskylde eller komme med undskyldninger. Det giver os en positiv følelse af at være i integritet og hæver standarden på det der skal overholdes. At overholde aftaler, deadlines og at komme til tiden viser at du sætter pris på dig selv, sætter pris på situationen og sætter pris på den/de involverede.

Vær opmærksom på de aftaler og deadlines du laver med folk omkring dig, sikre dig, for det første, om det er aftaler der er realistiske for dig at overholde og beslut dig så for i denne uge og overholde ALLE de aftaler og deadlines du laver.

index

Tænk så lige over de aftaler og deadlines du laver med dig selv… Ja, den er straks værre. Overholder du de aftaler og deadlines du laver med dig selv? Vi hører tit og har også selv tendens til at sige eller tænke “fra på mandag af holder jeg op med at ryge, spise usundt, starter jeg træningen, sætter jeg grænser, bliver jeg sødere, ser jeg mine venner mere osv. osv.”, men ofte glemmer vi det eller også finder vi en masse rigtig gode undskyldninger for ikke at handle på de aftaler vi har lavet med os selv.

 • Skriv alle de aftaler og deadlines ned du har med dig selv i denne uge
 • Skriv de aftaler og deadlines ned med dig selv, som vil gavne dig og opnåelsen af det mål du har sat dig

Da dette forløb jo ikke handler om at gøre dig streeset eller overbebyrdet med aftaler, må du kigge dine aftaler nøje igennem, sortere og prioritere dem efter hvilke af dem som vil gavne dig og dit/dine mål. Desværre handler det ikke altid om at sortere de svære/dumme/kedelige aftaler fra og holde sig til de nemme/sjove/spændende aftaler, for de svære/dumme/kedelige aftaler kan være dem som suger din energi ud, hvis du ikke handler på dem. Så spørg dig selv om det vil gavne dig og dit/dine mål at overholde det mål.

UR

At komme til tiden, handler i den grad om integritet. Vi ved alle hvordan det føles at komme for sent på arbejde, til et møde eller noget andet der er vigtigt. Det giver os dårlig samvittighed, en dårlig start, vi signalere sløseri og i værste tilfælde respektløshed overfor de involverede.

Så udfordringen i denne uge, er også at komme til tiden til alt det vi har aftaler omkring. Vi skal komme til tiden på arbejde, til møder, til aftaler med andre og os selv.

Selvom at det lyder lidt banalt at skulle overholde aftaler og deadlines med andre og sig selv, og komme til tiden, så snakker vi her om noget der er dybere end som så. Er vi realistiske omkrig de aftaler vi laver, overholder dem og kommer til tiden, så værdsætter og respektere vi os selv og andre, og det giver plus I selvværdskontoen (og det er ikke dårligt 🙂 ).

To do’s i denne uge:

 1. Sæt et mål for de næste 10 uger
 2. OVERHOLD dine aftaler og deadlines
  • Skriv de aftaler ned, du har med andre og dig selv i denne uge
  • Sorter og prioriter, i forhold til hvad der gavner dig og dit mål
 3. KOM TIL TIDEN hele ugen

Du er mere end velkommen til at kommentere løbende på denne side eller på Facebook om din process, hvad er nemt, hvad er svært, hvad lykkedes og hvad lykkedes ikke, jeg er sikker på at du vil inspirere andre.

sharing

Så rigtig god uge til dig og held og lykke med din process.

 

6 thoughts on “1. At overholde aftaler, deadlines og komme til tiden – INTEGRITET?

 1. Denne challenge kommer på det helt rigtige tidspunkt.
  Jeg har netop sagt op efter næsten 5 år i et ellers fantastisk firma, men jeg har i en periode gået og haft det dårligt med mig selv og mit job. Jeg har været træt og irriteret og ikke haft lyst og energi til noget som helst. Samme dag som jeg havde sagt op var jeg frisk og spring fyldt med energi og var i meget bedre humør så det var det helt rigtige at gøre 🙂

  Har også fået nyt job og med denne challenge er jeg helt sikkert klar til at starte på en ny om en måned 🙂

  Denne uge er en af de nemme, i hvertfald den med at komme til tiden 🙂
  Det bliver straks værre med det at overholde aftaler jeg laver med mig selv, det er jo så nemt bare at droppe dem, der er jo ikke nogen andre der har kendskab til de aftaler jeg har lavet med mig selv så der er ikke nogen der bliver skuffet eller sure. Til gengæld så går man rundt og er sur på sig selv og irriteret over at man ikke engang kan holde en aftale med sig selv og hvor svært kan det dog være.
  Det skal der laves om på i denne uge, alle aftaler skal overholdes, deadlines skal overholdes og jeg kommer til tiden til alle aftaler 🙂

  1. Tillykke med dit valg og dit nye job, wooow. Det er nemlig ikke den fedeste energi at have hængene over hovedet, at være sur, irriteret over sig selv, det smitter af på mange andre områder i livet og suger energi ud der. Torrak, det bliver en interessant uge. Godt du er med, det er jeg glad for 🙂

 2. Jeg har lige siddet og fordybet mig lidt i de spørgsmål og to-do’s jeg har skrevet i bloggen, og kan se at det bliver en stor udfordring for mig med denne kompetence. Jeg har tre mål for de næste 10 uger, et der omhandler min økonomi, et om mit parforhold og et om min sundhed.

  Aftaler med mig selv:
  1. Økonomi; mål Få sparet op til en GOD sommerferie
  KUN bruge penge på det der er planlagt, dvs. at alt spontant og impulsivt bliver frasorteret i denne uge. Uuhhaaaa, lyder pisse kedeligt, men vil helt sikkert gøre mig stolt og glad i slutningen af ugen.

  2. Parforhold: mål Mere tæthed, nærhed og tid med min kære mand.
  Bruge mere tid på kæresteri, gå-ture og hygge. Udfordringen bliver at give mig tid til det, nu hvor nærmest alle vores timer er booket med træning, børn, arbejde, venner og hvad vi nu laver.

  3. Sundhed; mål Super form – løbe en 5 km. på under 24 min., x-fit, stærkere i overkrop (specielt skulderen), betydelig bedre til teknik og endnu bedre til Gymnastic delen.
  Overholde slavisk mit træningsprogram fra min personlige træner og mit kostprogram fra min kostvejleder. uuuhhh, beherskelse er ordene i denne uge.

  Og den største udfordring af alle….. At komme til tiden!!

  Andre der vil dele deres aftaler og udfordringer?

  1. Jeg har skrevet mine 10 ugers mål ned:
   1. Starte min træning igen
   2. Stoppe med at ryge (inden 21. juli var første dato, skal have sat en ny tidligere)
   3. Købe mine billetter til Thailand
   4. Køb økonomisk og kun det du har brug for
   5. Spise sundt.
   6. få købt takkegaver til Niclas venner i DK som har passet på ham under hans efterskole ophold.
   *
   Måne mål i denne uge er ikke så svære, da jeg som regel altid er den der kommer før de andre 🙂 Hvis jeg får lavet planer i denne uge, så skal jeg nok overholde dem, og komme til tiden der også 🙂 Der kan jeg godt være god til at finde undskyldninger 🙂
   *
   HAV en rigtig dejlig uge 🙂
   Elise

 3. Kære Mette.

  Tak for denne uges udfordring og de ord, der følger med :0). Tak for at minde om, at de aftaler, men laver med sig selv er mindst lige så vigtige som dem, man laver med andre. Jeg er selv en af dem, der gør rigtig meget for at ‘leve op’ til det, som jeg har stillet andre i udsigt – om det er et møde, en aftale af mindre betydning osv. Jeg går rigtig langt i de situationer og ofte er det på bekostning af mine aller næreste relationer, mand, børn – og ikke mindst mig selv. At huske aftalerne med mig selv, betyder netop, at der skal prioriteres rigtig godt og grundigt – at finde en god balance. Jeg var øvelsen igennem, da jeg i sin tid startede mit træningsforløb med Lasse. Jeg lovede ‘ham’ 10 uger af mit ‘liv’ – men for min skyld udelukkende. Fordi jeg havde en aftale med Lasse, blev det nemmere for mig at prioritere min træning – og det blev lige så vigtigt som møder i mit firma, bestyrelsen osv. Når det bare er aftaler med mig selv, ja så er det ofte nemmere at ‘udskyde’ – jeg kan jo bare gøre det på et andet tidspunkt osv. I dag har jeg skrevet mine aftaler ned mig selv og dem agter jeg at overholde. Så tak for reminderen – jeg tager udfordringen op med stor entusiasme :0)

 4. Inspireret af Jer andre herinde, vil jeg også dele mine mål for de ti uger (eller hvor lang tid, det tager :0)

  1. Indre dialog.
  Min indre dialog er positiv og konstruktiv. Hvad end jeg møder på min vej, så er der altid en postitiv og konstruktiv vinkel på tingene. Jeg arbejder på, at gøre det til en vane at have en indre positiv og konstruktiv dialog. Lade ligegyldige ting passere uden opmærksomhed.

  2. Bevidsthed.
  Jeg ønsker at gøre ting mere bevidst. At være bevidst om, hvordan jeg påvirker situationer med min kommunikation eller kropssprog, at være bevidst om hvad jeg spiser, hvad jeg køber, hvad jeg siger – at fravalg også er valg osv.

  3. At være til stede i nuet.
  Ikke at leve i morgen, i overmorgen, når det bliver weekend, når jeg har ferie osv., men at leve lige nu. Sætte pris på nuet og være til stede med de mennesker, der omgiver mig i nuet og mærke det lige nu og her.

  (3.a. Vand – så husk for pokker at drikke det vand HVER dag!)

  :0)

Leave a Reply