2. At fortælle sandheden

Det var første uge, hvor det vi havde fokus på var at overholde aftaler og deadlines med os selv og andre og komme til tiden. Hvordan er det gået, overordnet set?

Sjovt nok har det for mig været nemmest at handle på det jeg troede var det sværeste, nemlig at komme til tiden. Jeg er kommet til tiden hele ugen 🙂 Og ærligt, så var det at komme til tiden og at overholde mit træningsprogram det nemmeste. Jeg har i løbet af ugen noteret på min iPhone, når det ikke gik så gpdt og de ting der er noteret handler om aftaler omkring mad og økonomi, som er blevet overskredet. Men det gode er at jeg er endnu mere motiveret til at rette op på det i denne uge. Jeg ser lidt ugen der er gået som en bevidstgørelse på hvor jeg skal have mit fokus, altså at jeg er lidt klogere 😉

klog

I sådan et forløb, er det vigtigt at vi fejre og anerkender os selv for det der er gået godt og hopper op på hesten igen hvor vi kan gøre det bedre. Så hvad kan du fejre og anerkende hos dig selv i forhold til ugen der er gået?

I dag vil jeg fejre at jeg er kommet til tiden hele ugen, at jeg har overholdt mit træningsprogram, været bedre til at overholde min kostplan, har hængt lidt mere op af min mand 😉 og i det hele taget haft mere respekt omkring mig selv i denne uge.
Jeg vil gerne committe mig til at gøre det bedre i den kommende uge.

0e7ce98

Den anden kompetence
At fortælle sandheden

Den anden kompetence vi i denne uge skal forholde os til, er et andet område som er vigtigt i forhold til integritet, nemlig at fortælle sandheden. At fortælle sandheden til dig selv og til andre i dit liv. Holde på sandheden, lyve, lade som om eller udøve overspringshandlinger, er meget på bekostning af dit selvværd. Og hvorfor så det?

Fordi at du ved at holde på sandheden, overskrider nogle af dine grænser og fortæller dig selv at du ikke er værd at lytte til eller at du ikke respektere dig selv for den du er. At fortie sandheden, er også at lyve.

Fordi at du ved at lyve eller lade som om, overbeviser dig selv om at både din menneskelige intuition, visdom og hvad du står for, ikke er værd at forholde sig til.

index

Fordi at du ved at udøve overspringshandlinger ikke gør dig selv og det du vil VIGTIG, men underprioritere og underminere dig selv.

Ikke at fortælle sandheden kræver også meget arbejde og ekstra energi at skjule det.

Det kræver stor mod at fortælle sandheden og kan føles svært i det øjeblik hvor du skal gøre det, men i længden er det en af nøgleingredienserne for at leve et liv fuldt ud fra sin integritet.

Der er ingen bedre strategi for at leve et liv i integritet, vedligeholde et positivt selvbillede og opbyggelsen af personen som kan stoles på.

Så i denne uge handler det om virkelig at lytte til sandheden hos dig selv og at mærke efter hvad sandheden er for dig og giv udtryk for det.

Truth-and-Love-cloudy-heart

Hvad er fordelen ved at fortælle sandheden til dig selv? Hvilke sandheder er det du skal fortælle dig selv og andre? Hvorfor?

Rigtig god uge, jeg glæder mig til at høre fra dig og om din process 🙂

🙂 Mette

2 thoughts on “2. At fortælle sandheden

  1. At komme til tiden og overholde aftaler med andre er nemt. Udfordringen for mig er helt klart aftalerne med MIG SELV. MEN jeg har overholdt min træning bedre den forgangne uge, end jeg har gjort længe – så forbedringer er der trods alt sket 🙂

Leave a Reply