3. At træffe beslutninger

Så går vi allerede snart i gang med uge 3 i vores integritets-challenge, hold da op hvor går tiden hurtigt. Men før vi spiringer ud i uge 3, så lad os lige snakke lidt om, hvordan ugen hvor vi skulle fortælle sandheden er gået.

I ugen der netop er gået, handlede det om virkelig at lytte til sandheden hos os selv og at mærke efter hvad sandheden er for os og giv udtryk for den. Vi skulle undgå at holde på sandheden, lyve, lade som om eller udøve overspringshandlinger, da det er meget på bekostning af vort selvværd.

Truth

For mig har det virkelig været en meget interessant og udfordrende uge. Først og fremmest er jeg ret imponeret over hvor meget min hjerne har besluttet sig for at jeg skulle se og mærke sandheden. Helt automatisk har jeg tiltrukket en masse ting, hvor jeg virkelig har tænkt “hold da k… er det virkelig noget jeg gider at bruge mit liv på???” eller “Wooow, her blev jeg voldsomt mindet om, at jeg ikke udlever mine inderste drømme”. Jeg har kunne mærke på min krop når ting var lige som de skulle være og når tingene ikke var som de skulle være. Jeg er meget imponeret!

IMG_4926
Helt perfekte omgivelser til at mærke efter sandheden i sit liv <3

Og endnu mere fantastisk… Så vil jeg give Lone (min søster) helt ret i, at det kræver en stor mundfuld selvindsigt og masser af mod at fortælle sandheden til sig selv og andre, som hun kommenterede på bloggen om at fortælle sandheden. Det er fuldstændigt rigtigt. Men det fantastiske for mig, var at mit fokus helt automatisk hovedsageligt lå omkring de tre hovedområder jeg i forvejen havde valgt at arbejde med under dette forløb, nemlig økonomi, parforhold og sundhed. Udover det, så kom resten helt automatisk til mig 🙂

Undervejs har jeg gået og noteret det der skete omkring mig, så jeg ikke glemmer det og ryger ind i mit gamle mønster. Jeg vil se hvor dette forløb fører mig hen og stole helt på at alt nok skal ende lige som jeg vil have det.

Notebook

Så mit fokus på sandheden har gjort det klart for mig, hvad det er jeg skal handle på i mit liv for at gøre mig til en endnu mere glad Mette (og jo, jeg kan sagtens blive gladere 🙂 ). Og helt ærligt, så skræmmer det mig lidt og jeg kan mærke at jeg skal samle en masse mod til at handle på mine drømme, men jeg VIL gøre det.

Hvordan er det gået med din uge? Hvad er gået godt og hvad har været udfordrende for dig? Jeg håber at du vil dele lidt med os, for måske du kan inspirere nogen 🙂

Den tredje kompetence
At træffe beslutninger

At træffe beslutninger er essentielt, hvis du gerne vil være i intergritet og leve det liv, du gerne vil leve. Det har en stor betydning,  at være vedholdende omkring sine beslutninger, være konsekvent og virkelig prioritere sine beslutninger, hvis du vil være i integritet med dig selv.

28917266-illustration-depicting-a-sign-with-a-decision-making-concept

At være vedholdende omkring sine beslutninger, er at stå ved sig selv og de valg man tager, hvilke direkte påvirker selvværdet. Vi kan sagtens drage et link til det at lave aftaler med sig selv, når vi snakker om beslutninger. At tage en beslutning om en retning i sit liv og holde fast ved den konsekvent og prioritere den, vil naturligvis gøre dig stærkere, stoltere og gladere for dig selv.

14738444-balance-strong-man-balancing-on-rock

Til dagligt er vi måske rigtig gode til at tage beslutninger på arbejdet og i hjemmet, men mange gange failer vi, når det er beslutninger omkring os selv og vort liv. Enten er det fordi at vi er rigtig gode til at please folk omkring os og derfor gerne vil tilpasse os deres forventninger eller holdninger eller også har vi en historie som fortæller os at vi ikke kan, fortjener eller er gode nok til det bedste i vort liv. Så for at respektere os selv og være i integritet med os selv, skal vi tage de vigtige beslutninger i vort liv, være konsekvente omkring dem og prioritere dem hver dag.

Ugens lille opgave:

Vær opmærksom på de beslutninger du tager;

 • Vær konsekvente omkring dem
 • Prioritere dem

Tag en vigtig beslutning i dit liv, som virkelig vil have en positiv afsmitning på dit liv og som måske har lade vente på sig i lang tid;

 • Vær konsekvente omkring beslutningen
 • Prioritere den

Kan du have en dejlig uge 🙂

One thought on “3. At træffe beslutninger

 1. Her har jeg været lidt sløv i optrækket. Det har været godt at få et ekstra spark fra jer alle sammen. De sidste to uger har jeg gået og rumsteret med en masse ting i hovedet. Aftaler der blevet overholdt ( hvad jeg normalt alting gør, overfor andre) . Men jeg har ikke rigtig eksisteret for mig selv. Det er dog blevet til nogle små gode oplevelser, hvor jeg har været opmærksom på hvD jeg har lyst til. Jeg føler mig meget egoistisk, men det er en ting som jeg skal arbejde med.

  Da ugens emne kom frem. BESLUTNINGER. Hold da op.
  Så gik det pludselig op for mig at nu må jeg se at få gjort noget.

  Jeg er rigtig rigtig glad for mit arbejde her i sisimiut. Men har for ca to måneder siden fået en besked om at jeg måske ikke har det så meget længere da der skal laves omlægninger i organisationen. Da jeg så fik en e-mail i fredags om at jeg skulle ansøge ny uddannelse for at komme videre i firmaets proces gik jeg helt i panik. Vi har ikke engang fået afgørelsen om vi skal blive eller ej endnu.!!! Er det det de vil have? Vil jeg i den retning?
  Efter et par dages kaos indeni tog jeg endelig beslutningen. Jeg skal ikke på den uddannelse. Jeg vil s.. Selv vælge hvilken retning det skal være. Det føltes faktisk rigtig godt. Og hold da op hvilken lettelse.

  Beslutning: jeg vil koncentrere mig om at få tegne og akvarel kursus. Det har ligget i mange år og luret. Men nu skal det prioriteres. Yes så er beslutningen taget. Så kommer næste skridt og det er at finde ud af hvor jeg kan få sådanne kurser.

  Ud over det har jeg mange emner i min bog.
  1. Familieforhold. Ønsker en endnu bedre kontakt til de enkelte medlemmer.
  2. Tage vare på min krop. Er banke for blodpropper som forekommer i familien.

Leave a Reply