4. At leve et liv i integritet baseret på værdier og mål

Hvordan er det gået med at tage beslutninger i denne uge? Har du fået taget vigtige beslutninger?

Jeg er lidt overrasket over hvor svært det har været for mig at tage beslutninger i denne uge, men så alligevel ikke. Det er lidt sjovt, for det der sker omkring mig lige nu er meget micro af macro af mit liv. Altså at det der sker omkring mig i denne uge, viser egentlig meget tydeligt et mønster som også viser sig andre steder i mit liv.

Jeg lader mig “forføre” af andres meninger, jeg tvivler på mig selv og er alt for sort/hvid i de valg jeg skal tage (enten all-out eller ingenting). Så den vigtigste beslutning jeg har taget i denne uge, er faktisk ganske enkelt at være ok med det jeg er i 🙂

Den fjerde kompetence
At leve et liv i integritet baseret på værdier og mål

At leve et liv, hvor du respekterer og lever efter dine værdier og mål, er absolut at være i integritet. Er du bevidst omkring dine værdier i dit liv? Har du klare mål? Og lever du efter dem?

Hvis eller når vi handler uden at tage hensyn til vores værdier eller mål i livet, giver det os helt automatisk dårlig smag i munden, ondt i maven, frustrationer, irritation eller en anden form for enrgy-sucking følelse. Så hvis du nogen gange føler nogen af ovenstående “symptomer”, så kan du godt være sikker på at du har overskredet nogle vigtige core-værdier i dit liv, eller også har du handlet stik i mod dine mål.

Mange af os mennesker har en helt naturlig “pleaser” i os, som så gerne vil gøre det godt for andre, ikke træde nogen over tæerne eller for den sags skyld undgå at komme i dårligt lys over for andre. Så meget at vi for det meste, desværre, ikke tager hensyn til os selv, vores værdier eller de mål vi higer efter at opnå. Vi gør andres syn på os meget vigtigere.

9485413-brown-and-pink-venetian-carnival-masks

Jeg blev engang “fyret” af en veninde fordi at jeg ikke passede ind i hendes liv og dermed faldt udenfor hendes værdier. Hold op det var hårdt og jeg var smadder ked af det. Men senere fik jeg faktisk endnu  mere respekt for hende og blev også inspireret til at se mine nærmeste igennem mine core-værdi-briller. Hun forventede noget af mig, som jeg ikke kunne leve op til, så hun tog faktisk det bedste valg for os begge. Hun følte sig tit svigtet af mig og jeg havde konstant dårlig samvittighed. Så i stedet for at fortsætte sådan et usundt venskab, er vi i dag bare glade bekendte der ikke forventer noget af hinanden 🙂

Hvis du nu skulle kigge, HELT ÆRLIGT, på dine venner, bekendte eller familiemedlemmer med dine core-værdi-briller på, er det så alle der passer ind i dit liv?

24628228-core-values-phrase-handwritten-on-the-school-blackboard

Hvis JA, så er det helt som det skal være og du har skabt noget helt unikt som vil støtte dig i dit liv. Fortsæt endelig med det du gør 🙂

Hvis svaret er nej og du godt kan se at der er nogle som måske ikke passer ind og støtter dine core-værdier, men derimod suger din energi ud af dig og at du bruger fpr meget negativ enegri på, så er du desværre ikke så unik. Vi er mange som har det sådan.
Det er værd at tænke over, hvor meget disse mennesker skal fylde i vort liv. Vi fortjener alle sammen mennesker omkring os der elsker os, støtter os og supporter os i de valg vi tager i livet, derfor er det vigtigt at vælge de mennesker TIL i  vort liv. Altså prioritere dem og bruge mere tid med og på dem.

Kender du dine core-værdier? Hvis ikke, så er her en dejlig simpel og enkel må at finde dem på.

Nogen gange er vi mennesker rigtig gode til at komplicere tingene mere end nødvendigt, derfor elsker jeg simple og enkle hjælpeværktøjer.

12455431-carpentry-construction-background-tools-underneath-the-wood-plank

Find dine værdier på en nem måde:

Så find din dagbog/notesbog frem, skab ro omkring dig, sid godt og besvar spørgsmålene 100 % ærligt.

Held og lykke og rigtig god fornøjelse!!

Hvad har du fokuseret på, der har været allermest vigtigt for dig i løbet af det sidste hele eller halve år?

  • Her er det vigtigt at svaret er en værdi/følelse og ikke et middel/noget eksternt.
  • Hvad har ellers været det vigtigste for dig i dit liv?

Brainstorm så mange værdier/følelser som overhovedet muligt. En liste kunne for eksempelvis se sådan ud:

1. Succes
2. Anerkendelse
3. Gøre en forskel for andre
4. At gøre alting perfekt
5. Tryghed
6. Sikkerhed
7. Kærlighed
8. Frihed
9. Glæde
10. Venskab
11. Kropslig velvære

Lav en prioriteringsliste over alle værdierne/følelserne, hvor den vigtigste er nr.1, den næste nr. 2 osv.

Tadaaaaahh, så er du tættere på at vide hvilke værdier der er vigtige i dit liv.

Jeg sad i går og gik værktøjet igennem.

IMG_5001

De 5 vigtigste værdier I mit liv er; at skabe resultater, tillid, sundhed, at gøre en forskel og anerkendelse. Så min største opgave, hvis jeg vil leve et liv i integritet, er at gøre mine værdier vigtige hverdag og prioritere og tage dem med i betragtning når jeg tager valg i hverdagen.

Det er lige så vigtigt at have mål i livet, mål som styrer din gang mod det du ønsker i dit liv og som kan gøre dig glad og stolt. Jeg plejer at sige, at det er på tide at du tager styringen af dit liv (vha. egne ønskede mål), i stedet for at lade tilfældigheder og andre styre det.

Så hvis du ikke allerede har, så sæt et 1 års mål og et par 3 måneders mål, mål som er sindsyge fede at opnå, mål som vil gøre dig stolt og glad. Følg dem, tag valg i hverdagen som vil føre dig henimod dem og fravælg fristelser som vil få dig ud af kurs.

10525295-snake-on-a-red-apple

Ugens opgave bliver;

Ha’ fokus på dine værdier og respektere dem

  • Hvis ikke du kender dine værdier, så gennemgå ovenstående værdi-øvelse og find dem den vej.

Brug ugen på at vælge de mennesker TIL i dit liv, som støtter dig og dine værdier

Ha’ fokus på dine mål og respektere dem

  • Tag synlige og vigtige skridt henimod dine mål

 

Kan du have en fantastisk uge <3 🙂

Leave a Reply