Vil du se hvad jeg vejer?

Siden jeg hyrede Malik Reiding, har jeg vejet mig hver lørdag. Mit mål helt fra starten har været at blive en lettere løber. Og hermed også lettere vægtmæssigt. Jeg kan ikke huske hvor meget jeg vejede da vi startede her for snart to år siden. Men en ting er sikkert, at min vægt har ligget meget “stabilt” mellem 70-74 kg.

Super passende, så  havde jeg I dag en aftale nede i Fit og Fun, hvor jeg skulle vejes og Maria Grødem skulle måle fedtprocenten på mig.

Søndag den 1. September er min vægt: 73,6 kg. og min fedtprocent er på 15,1 %, SÅDAN!

Det er lidt vildt at tænke på alle de nye ting jeg hopper ud i her på bare 9 måneder. Gad vide hvor meget jeg kan holde til og hvor sundt det egentlig er for min psyke? Vi er flyttet, vi har skiftet arbejde, har fået ny bil, fået nye venner, træner nye ting og ændrer nu også kost. Nogen gange kan det godt være lidt skræmmende. Men jeg må tro på og holder fast på, at så længe jdet er den vej jeg vil, min lille familie og jeg har det godt, er glade og tilfredse, så er det fint.

4 ugers PALÆO challenge

I Fit&Fun kører der en 4 ugers challenge, som Thomas og jeg er hoppet ud i. Det er en 4 ugers PALÆO challenge. Vi skal leve af stenalderkost i 4 uger. Vi har forsøgt før og det gik super i en periode, men holdte ikke helt. Nu forsøger vi denne her vej.

Paleo-food-pyramid

Palæo challengen kører fra 1. September til 29. September.  Spændende.

Har her til aften debuteret med bagning af mit første stenalderbrød :). I morgen  starter den store challenge så, vi er en del mennesker (onkring 25-30 eller flere) som dyster i mod hinanden. Holder man sig til den stramme PALÆO koncept “tjener” man en vis antal point på det. Falder man i eller snyder, er det 50 burpees pr. enhed der bliver snydt med og så mister man 4 point. Det er allerede udfordrende, men vi er startet.

Lulu Høegh og jeg har aftalt at vi går 100 % ind i projektet; jeg vil møde op på arbejdet i morgen i fuld stenalder kostume og Lulu vil tage på rensdyrjagt uden riffel men med en kniv i kæften, løbe dyrene op og nakke dem den vej! Selv i sproget vil vi gøre vores bedste for at tale “Hulebjørns klan” sprog den næste månede, ha ha hahhaa total grineren da vi i dag stod og fantaserede…

AYLA

Nedbrud I selvværds- og selvtillidsmekanikken

Det der har fyldt rigtig meget hos mig i denne uge, har været mit humør. Mit selvværd og min selvtillid har været lavt, hvilke til tider har fået mig til at miste troen på mig selv og det jeg har gang i. Jeg kender den følelse alt for godt, men har bare rigtig svært ved at tackle den. Hvis ikke jeg får tacklet følelsen og tankerne, kan det løbe løbsk. Jeg vil pludselig kunne få “serveret” fuldstændig knivskarpe billeder af hvem og hvad der svigter mig i mit liv, hvor elendig jeg er til mit arbejde, hvor dum en mor og kone jeg er og hvor skrækkelig en ven-/inde jeg egentlig er. Nå sådan et scenarie starter i mit hovede, så er alt galt.

Jeg har i løbet af ugen, inde I mit hoved, fyret de venner og veninder som ikke har støttet mig som jeg ønsker det, jeg har 4 gange overbevist mig selv om at jeg ikke er værdig eller god nok til deltagelsen af ironman, jeg har givet Lasse “øjne” til cross-fit :), jeg har SET druk og ødelæggelse alle steder, også har jeg bandet lidt.

MEN, så kommer Milla trissende, giver mig det største kys og erklærer helt inde fra hjertet “ÅH mor, jeg eeeeeelskeeer dig bare så højt”, Marcus kommer slentrende og “kommer til” at gå lidt ind i mig, så jeg kan tvinge et kram fra ham og min dejlige mand har lavet lækkert mad til mig… Jaaa, så er det sku’ ikke så galt alligevel.

Og det hjælper altså også lidt på det at jeg har fået nyt gear J Jeg har fået nye løbesko, som blev afprøvet på min 17-18 km. løbetur i dag. Ajunngillat 🙂

IMG_2738

Hvordan er det gået med mine ugens ti bud?

Nærhed og tæthed omkring min lille familie

Trods nedbrud I selvværds- og selvtillidsmekanismen, total travlhed på arbejdet og en masse træning, synes jeg alligevel atjeg har formået at kunne være tættere på min lille familie.

Show up as I want others to show up

På mange områder er jeg da bevidst omkring min gøren, fordi at jeg gerne vil inspirere med små ting i hverdagen, som kan gøre et liv gladere. Herhjemme, på arbejdet, i fitness centeret, i Brugsen og på gaderne, gør jeg hele tiden mit aller bedste for at gå forrest som det gode eksempel. Jeg synes at det er vigtigt at vise vejen til et sundere liv fysisk, mentalt og åndeligt. Der hvor jeg syntes at det kan være udfordrende, er når de svære ting skal siges. Der vil jeg aller helst bare gemme mig og håbe på at det går over. Men det nytter jo ikke noget, for jeg må jo selv vise vejen, ved at gøre noget ved det. Og på et par områder, kunne jeg sagtens have gjort det bedre. Derfor ryger denne sætning videre til næste uge og bliver en OMMER 🙂

Connecte med folk der giver glæde og smil

Oh yaaay, jeg har været omgivet af dejlige mennesker det meste af ugen. Mine nye kollegaer, min træningskammerater, spist og brugt en hel aften på dejlige venner og absolut connectet med mine niecer og min støre nevø <3

Smile og være nærværende

Meditere og få tid til ro og stilhed

Slet slet ikke nok, så det er en OMMER til næste uge

Få ryddet op i mit liv; gøre ren bane

Der er sikkert en masse ting der skal ryddes op i, men jeg synes at jeg har taget en vigtig beslutning som helt sikkert hører ind under oprydning i livet. Beslutningen en skal lige  finpudses, før den bliver sendt ud. Det er en beslutning som kan få stor betydning, ikke kun hos mig, men også hos familien.

Få startet på min visionboard

Komme ned i svømmehallen min. 1 gang

Nåede det lige I sidste minut J Jeg tog i svømmehallen med min datter og min niece her til aften, søndag, kl. 17.45 (de lukker kl. 19). Det var super hyggeligt og jeg fik endnu mere bekræftet hvor svært det her bliver for mig. Men igen, jeg GLÆDER mig til at få knækket koden til det.

Finde en super god kost-coach

Jeg er godt I gang med at lede og undersøge de anbefalinger jeg har fået. Indtil da, så er det 4 ugers PALÆO challengen som styrer.

Overholde mit træningsprogram ✓ JA DA 🙂

Jeg ved ikke om du har lagt mærke til at jeg har en 1-årig vision, en 3 måneders mål og 10 bud ud på højre side af denne side? Da jeg besluttede mig for at blogge om min rejse, var det helt naturligt for at inspirere med simple små effektive værktøjer, jeg benytter mig af i mit liv, med håb om at nogen ville lade sig inspirere.

Den 1-årige vision, er ganske enkelt en ønskeliste for de ting jeg virkelig gerne vil have opnået om et år. Ting som vil blæse mig omkuld af bare stolthed og glæde at få opfyldt. Jeg ved at min hjerne, mit hjerte og dermed fokus, vil vende sig mod det jeg virkelig ønsker at opnå, specielt hvis jeg sætter ord på det og deler det 🙂

3. måneders målene, er de vigtige skridt jeg skal tage for at min vision kan blive til virkelighed. Målene skal være specifikke, målbare, realistiske og tidsangivet. De mål der står ude på højre side, står kun i overskriftform, resten af deltaljerne er hemmelige ingredienser J.

Ugens 10 bud, er en form for udvidet to-do-liste. For at holde fokus og momentum til ilden hele tiden, har jeg brug for at blive mindet om det og følge med i det hele tiden. Hvis ikke jeg har mine 10 bud ved mig, så kan jeg lynhurtigt ryge ud på et sidespor. Så min ugens 10 bud er et must for mig og min guide til at opnå mine 3. mdr. mål.

Træningsstemning:

IMG_2718

5 thoughts on “Vil du se hvad jeg vejer?

  1. 15,1%!! omg da jeg var allertyndest var min på 17-18%! 😀 Så har jeg været tynd-fed tihi…you go girl! Din blog bliver det nye facebook heheh

  2. En tanke, ti bud på én uge og de er altså alle punkter som rykker tænder ud på hver deres måde…til at opbygge selvværdsområdet så begynd med de tre allervigtigste og byg op efterhånden som de er kommet ind under huden på dig ? :0)

  3. Nu er du hverken min mor eller min kone. Men at du kan tænke at du er en skrækkelig veninde, er ca. noget af det dummeste jeg nogensinde har læst! Du er sådan en dejlig veninde. Sej, inspirerende og klog (og nej, vi snakker ikke det periodiske system eller it-styringssystemer, men mennesker ;-). Jeg håber der går længe før du tænker sådan om Mette igen. Knus herfra.

  4. Holda oppe… Mette, jeg tar lige hatten af for dig her, det er noget af et projekt, du er i gang med her….(y) spændende læsning og jeg kan kun give dig opbakning for din fantastiske måde at tackle denne proces – ønsker dig et rigtig god forløb <3

Leave a Reply